WESELA I PRZYJĘCIA
Lubimy być z Wami w Waszym najważniejszym dniu, a także podczas innych ważnych okazji. Przygotowujemy przyjęcia zarówno w formie bufetu, jak i serwowane do stołu. Specjalizujemy się także w przepysznych deserach, a najbardziej lubimy robić torty. Mamy duże doświadczenie w przygotowywaniu także menu wegetariańskiego i wegańskiego. Każde przyjęcie traktujemy indywidualnie, więc przedstawione menu jest tylko jednym z kilkudziesięciu, jakie możemy
dla Was zrealizować.
Przykładowe menu przyjęcia dla 90 osób*
Dania serwowane
Lekkie, orzeźwiające consomme pomidorowe z pomidorów malinowych
z oliwą lubczykową i kwiatami ziół
Włoska mozzarella podana na liściach młodych sałat z pieczonym żółtym burakiem,
marynowaną rzodkiewka oraz hand made pesto z liści rzodkiewki
Plastry pieczonej kaczki podane z aksamitnym puree ziemniaczanym,
żurawiną oraz grillowaną cykorią z miodem i orzechami
Stek z bakłażana z wegańskim sosem pieczeniowym, ziemniaczki hasselback z rozmarynem i oliwą truflową, pieczone pomidorki cherry, grilowana rzymska sałata z cytryna
Bufet ciepły z daniami grillowanymi na miejscu
Grillowane zielone szparagi marynowane w cytrynie
Filet z łososia z salsą kaparową
Marquezy cielęce z chutney’em figowym
Roślinne kiełbaski z salsą pomidorową
Ziemniaczki a'la gzik zapieczone z serem
Letnie warzywa w papilotach z bazylią
Krewetki w papilotach z chorizo, ziemniakami, kukurydzą i ostrym olejem chili
Dodatki
Domowy ketchup z moreli
Salsa pomidorowa z letnimi ziołami i szalotką
Salsa z ananasa z jalapeno oraz kolendrą
Oliwa infuzowana skórką cytrynową, rozmarynem i chili
Letnie kiszone warzywa
Kosz pieczywa rzemieślniczego
Zimny bufet
Letnia sałata z grillowanymi morelami z lawendą, ogórkiem,
groszkiem cukrowymi i prażonymi migdałami
Selekcja tartinek słonych z pieczonymi warzywami i pastami:
-z bakłażana z miętą i granatem
-z zielonego groszku z pędami młodego groszu
-z humusu z marchewką
-z figą i śmietankowym twarożkiem
Krewetki marynowane w tymianku i chilli z salsą z pomidora
Nasturcje, kwiaty ogórecznika i liście letnich sałat z ziołami, malinami i dresingiem cytrynowym
Kolorowe letnie pomidory, burrata z szalotką, kaparami, oliwą bazyliową
Kremowy hummus z zatarem i prażoną cieciorką
Kwiaty cukinii z kozim serem i ziołami
Deska zagrodowych polskich serów i wędlin z domowa konfiturą cebulową i piklami
Desery
Panna cotta rumiankowa z plastrem miodu i polnymi kwiatami
Mini tarty cytrynowe z bezą włoską i kandyzowaną limonką
Ciasto czekoladowe z wanilią i wiśniami
Mini ptysie z kremem waniliowym i letnimi owocami
Opcje dodatkowe
Live cooking:
-kuchnia meksykańska
-kuchnia azjatycka
-kuchnia włoska
-kuchnia polska
Oyster bar
Grill
Torty
Tort to nie tylko wyczekiwany przez wszystkich deser, ale przede wszystkim bardzo ważny element prawie każdego przyjęcia. Dla nas tort to nie tylko smaki i zapachy, ale też niezwykła dekoracja, która tworzy charakter wydarzenia. Kwiaty, owoce, małe dzieła sztuki z papieru i najlepsze cukiernicze rzemiosło – to wszystko łączy się w naszych tortach. Każdy z nich jest inny. Przedstawiamy kilka z kilkuset tortów, które przygotowaliśmy do tej pory.
Tort waniliowy z kremem śmietankowy, jeżynami i leśnymi owocami,
udekorowany ogrodowymi daliami i owocami
Tort czekoladowy z kremem z gorzkiej czekolady i rozmarynu, z wiśniami,
udekorowany gałązkami rozmarynu i figami
Tort waniliowy, z kremem jogurtowym z dodatkiem skórek cytrusów,
galaretką z czerwonych pomarańczy i prażonymi migdałami,
udekorowany letnimi kwiatami w kolorze białym, żółtym i pomarańczowym
Tort waniliowy, z kremem z orzechów laskowych, musem czekoladowy z praliną orzechową, udekorowany orzechami w karmelu i płatkami złota
*przykładowe menu pochodzi z wesela, które odbyło się w roku 2022